De vereniging


De Volkstuinhoudersvereniging Zevenhuizen-Zuidbroek (VTHZ) is opgericht op 3 april 1976. Na meer dan 25 jaar tuinieren op het complex aan de Helleweg, is de vereniging per juni 2005 verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Sprenkelaarsdijk.

De vereniging huurt hier ca 11.200 m2 grond van de gemeente Apeldoorn voor uitgifte aan tuinliefhebbers. Op het openbare gedeelte van het complex kunnen wij beschikken over een fraai verenigingsgebouw èn een materialenschuur.

VTHZ heeft een actief verenigingsleven waarbij het verenigingsgebouw een centrale functie vervult. Elke zaterdagochtend is er koffie en gezelligheid, en verzorgt de werkploeg algemeen onderhoudswerk. De evenementencommissie organiseert geregeld avonden met bingo, barbecue, lezingen of andere activiteiten.

Circa 30 % van onze leden heeft een niet-nederlandse achtergrond. Integratie en interculturele uitwisseling maken onze vereniging spannend en leuk!

In het midden van het complex is een gemeenschappelijke bloemen en kruidentuin aangelegd, waar iedereen van kan genieten en gebruiken (kruiden!).

Zaai- en pootgoed kan via de vereniging met korting worden ingekocht. Aan het einde van het jaar wordt een zadengids met bestelformulier uitgereikt. Ook kunnen leden intekenen op een bestellijst voor mest en compost, welke centraal wordt ingekocht.